söndag 14 november 2010

Malmö 24 Hour Kayak Challenge 2011


Är nu öppen för anmälan på mail till froeslee@gmail.com eller ulf@johanssonform.com Anmälda publiceras här på bloggen.


fullständigt galet eller?
Detta är en blandning av familjär tävling och ordentligt kraftprov, med lite inslag happening, där alla är varmt välkomna att delta. Det spelar ingen roll vad du paddlar eller hur snabbt du paddlar, bara du tycker om att paddla långt, och då snackar vi långt på riktigt!
Meningen är att alla ska kunna delta på sina egna villkor - sugen på att paddla snabbt och verkligen testa dina gränser eller kanske bara glida runt, lite snackepauser på land och en tupplur under natten - båda funkar lika bra. Den som deltar kommer troligtvis att får ett oförglömligt minne. På ett eller annat sätt..!
Anmälningsavgift
Näe - helt gratis.!
Klasser
Det finns bara en öppen klass. Du får paddla precis vad du vill - havskajak, surfski, racekajak - bara det framförs med hjälp av paddel. Resultatmässigt skiljer vi på flytetyg som framförs av en person (K1) eller som framförs av flera personer (K2).
Regler
- Du ställer upp helt och hållet på eget ansvar.
- Starten går från MKKs klubbhus som ligger vid en förgrening av Malmö kanal.
- Banan utgörs av varv runt Malmö kanal plus avstickare tillbaks till klubben för toalett/vila/annat.
- Det är tillåtet att byta all utrustning (paddel mm) förutom själva kajaken. Reparation dock tillåten.
- Det kommer vara tillåtet att ligga på våg under tävlingen (dock godkänns då resultatet inte av nätrejset).
- Support på land tillåten, dock ej på vattnet.
- Tävlingen är i öppen för alla över 18 år. Är du under 18 och önskar deltaga går detta med målsmans samtycke.
- Flytväst är obligatorisk.
Sträcka & placering
Alla sträckor på vattnet räknas med i det samlade resultat. Vi start får alla deltagande en egen tabell där man kan kryssa i antalet varv + antalet avstickare tillbaks till klubben. Ett varv på kanalen uppgår till ungefär 4,38 km medan en avstickare till klubben t&r utgör 720 meter. Alla distanser kontrollmätas och verifieras innan tävlingen.
Priser
Förutom det självklara som evig ära och berömmelse lurar vi på lite olika saker som t ex t-tröjor eller tygmärken att sätta på flytvästen..
Klubbhuset är abonnerad för denna tävling hela helgen - det går alltså bra att övernatta i klubbhuset redan från fredag och dessutom att sova en stund innan hemfärden på söndag. Det finns även möjlighet att nyttja kök, dusch och bastu.


5 kommentarer:

 1. 1. Får man ta support var som helst längs vägen eller bara vid klubben? 2. Får man gå ur sin kajak och vila var som helst eller bara vid klubben?

  SvaraRadera
 2. Vem frågar? Javisst. du kan ha kompisar som står på broarna om du vill. Du kan stiga i land vart du vill. -Men vid klubben har vi bäst faciliteter - toaletter, duschar, folk och låg brygga. -eftersom returerna till klubben räknas (2x350 meter t/r) finns altså ingen anledningn att inte använda sig af detta, men det går hur bra som helst att ha supplerande support utmed rutten - Jag tänker till eksempel ha dricka stående vid bryggan vid det vi i MKK kallar för "greningen".
  Jag får dock förtydiga att ingen support på vattnet är tillåtet - Vi skal inte ha fler båtar än nödvändigt på vattnet...

  SvaraRadera
 3. Johan Löfgren27 april 2011 02:34

  Vad sägs om att dra ut kajaken på Lördag och förbränna all påskmat ?
  Funderar på att ta en tur ner mot klagshamn och tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Så dit inlägg lite sent Johan - men det blev bra med paddling i påsken. 4 pass av 8 varv under påskveckan - fast Klagshamn hade nog varit lite mer inspirerande än kanalen.

  SvaraRadera
 5. Kommer det en dato for 2012?

  SvaraRadera