onsdag 11 maj 2011

Bara 3 dagar kvar!

Nu är starten så nära att fler börjar känna sig dårliga...Själv känner jag lite i handleden - och halsen... och...

Jag tror faktisk M24KC kommer bli ännu "roligare" än förra året och att det kan komma göra riktigt ont
!

det har blivit några få som dragit sig ur - mest på grund av skador - men in i det sista har vi fått intresseanmälan från folk - även några stycken från granlandet (det södra) - så startfältet blir nog dubbelt så starkt som förra året och det kan även bli så att de som kör natten igenom har blivit fler.Vädret är vid första ögonkast inte sådär super gynnsamt - som mest 14 c och 11 mm regn under tävlingsdygnet - å andra sidan blir det ingen vind att tala om varken på dagen eller natten och temperaturen håller i sig även på natten (förra året frös det på natten - kylan bet ordentligt) och det ser ut att bli  en glimt av solen också! Dessutom blir det nästan fullmåne så det inte blir kolsvart på natten. Perfekt alltså!Klubben har fixat mat också - mot självkostnad 100 SEK - har en grupp frivilliga ställt upp och fixat en rejäl buffé med mängder av mat / dryck som kommer finnas tillgänglig under hela loppet ( maten dukas fram vid några avtalade tidpunkter, men kommer finnas tillgänglig i kylen när som helst man önskar)

Ulf och jag har snickrat på en T-tröja - med en ny designat logga tvärs över bröstet, samma som ni ser här över. På ryggen blir det den välkända M24KC text i riktigt STORA typer så alla kan se hur häftig hon / han som har den på sig är! Visst är loggan snygg. - Och vi ser att tygkvalitet och snitt blir riktigt bra. Priset blir 100 spänn på plats och vi skickar iväg tröjan utan kostnad när den är gjort (den görs i efterhand så du får rätt storlek). Ett krav är dock att du har paddlat M24KC!

På dagen blir det säkert lite stressigt på morgonen. Skepparmöte blir klockan 8:40 - 8:50 så med tio minutter till start gäller det vara i ordning med grejorna innan mötet så vi kan få alla tävlande i vattnet inför starten. Förutom seniortävlingen M24KC håller Malmö kanotklubb även i juniortävlingen "M6KC" med samma start som oss - vi blir alltså så många startande att vi skall nog inte räkna med att ligga på linje längst fram allihopa. Troligen kommer Juniorerna starta i ett fält just bakom oss - men vi måste alla få plats på bryggan - Så ha era kajaker klara innan - inga sista justeringar på bryggan - hop i och paddla ut!

Tidtagningen eller 'distanskollen'  fixar man själva - det kommer i år att finnas ett ända stort schema på balkonen vid klubben med namn på alla startande. Vid varje namn finns en rad med rutor för varje varv som paddlats och en rad med rutor för returer till klubben (klubben ligger inte vid 'varvet' eller 'rundan' utan  ungefär 375 meter nerför en blind gren av kanalen). När man alltså har paddlat till exempel 5 varv i kanalen   bockar man av för varv i ruta 1,2,3,4 och 5, samt i ruta 1 under 'returer' för den första returen. Vid varje ruta finns angivet vilken distans antalet varv / returer motsvarar så man enkelt har koll på hur långt man själv och andra har paddlat. Vi rekommenderar att man förutom bockar även markerar tiden man gick in och tiden man stack ut igen - det gör det lättare att upptäcka felaktiga markeringar (trötthet!) och man kan efter tävlingen se hur långa raster man hade.

Välkommen alla till Sveriges suveränt längsta paddeltävling - och om någon annan blir sugen - går det fortfarande bra att skicka ett mail med en anmälan...Vi ses på lördag!

2 kommentarer:

  1. När kommer resultaten, då.
    Nu ser jag lite på Paddling.nu men inget här..

    SvaraRadera
  2. I would like to join and relay through the 24 hrs with some friends. Is there the possibility to put our caravan there as a support and resting place?

    SvaraRadera