fredag 11 november 2011

Datum för M24KC 2013 spikat!

Då är datumet för 2013 år upplaga av Sveriges nog plågsammaste tävling klart. helgen den 1. - 2. Juni 2013 lördag - söndag 09:00 - 09:00 kan alla som känner för det utmana sig själva eller sina kompisar i 24 timmars paddling. Vi förväntar oss samma stora fält som förra året och hoppas även att ännu fler från uppåt i landet hittar till Malmö för detta event.


Tävlingen är nu öppen för anmälan på mail till froeslee@gmail.com eller ulf@johanssonform.com Anmälda publiceras här på bloggen.


fullständigt galet eller?
Detta är en blandning av familjär tävling och ordentligt kraftprov, med lite inslag happening, där alla är varmt välkomna att delta. Det spelar ingen roll vad du paddlar eller hur snabbt du paddlar, bara du tycker om att paddla långt, och då snackar vi långt på riktigt!
Meningen är att alla ska kunna delta på sina egna villkor - sugen på att paddla snabbt och verkligen testa dina gränser eller kanske bara glida runt, lite snackepauser på land och en tupplur under natten - båda funkar lika bra. Den som deltar kommer troligtvis att får ett oförglömligt minne. På ett eller annat sätt..!
Anmälningsavgift
Näe - helt gratis.!
Klasser
Det finns bara en öppen klass. Du får paddla precis vad du vill - havskajak, surfski, racekajak - bara det framförs med hjälp av paddel. Resultatmässigt skiljer vi på flytetyg som framförs av en person (K1) eller som framförs av flera personer (K2).
Regler
- Du ställer upp helt och hållet på eget ansvar.
- Starten går från MKKs klubbhus som ligger vid en förgrening av Malmö kanal.
- Banan utgörs av varv runt Malmö kanal plus avstickare tillbaks till klubben för toalett/vila/annat.
- Det är tillåtet att byta all utrustning (paddel mm) förutom själva kajaken. Reparation dock tillåten.
- Det kommer vara tillåtet att ligga på våg under tävlingen (dock godkänns då resultatet inte av nätrejset).
- Support på land tillåten, dock ej på vattnet.
- Tävlingen är i öppen för alla över 18 år. Är du under 18 och önskar deltaga går detta med målsmans samtycke.
- Flytväst är obligatorisk.
Sträcka & placering
Alla sträckor på vattnet räknas med i det samlade resultat. Vi start får alla deltagande en egen tabell där man kan kryssa i antalet varv + antalet avstickare tillbaks till klubben. Ett varv på kanalen uppgår till ungefär 4,38 km medan en avstickare till klubben t&r utgör 720 meter. Alla distanser kontrollmätas och verifieras innan tävlingen.
Priser
Förutom det självklara som evig ära och berömmelse lurar vi på lite olika saker som t ex t-tröjor eller tygmärken att sätta på flytvästen..
Klubbhuset är abonnerad för denna tävling hela helgen - det går alltså bra att övernatta i klubbhuset redan från fredag och dessutom att sova en stund innan hemfärden på söndag. Det finns även möjlighet att nyttja kök, dusch och bastu.

3 kommentarer:

  1. Where is english version about 24h paddling in Malmo?

    SvaraRadera
  2. There will be an update of the blog with more detailed information in english in a few weeks

    SvaraRadera
  3. If you open the page in Google Chrome it offer translation option which I found very accurate.

    SvaraRadera